Gouden gierstpap met pindakaas

Intro

Gierst is een glutenvrije graansoort rijk aan verschillende mineralen. Hier worden gierstvlokken gebruikt voor een zachte, warme pap die op smaak gebracht is met een zelfgemaakte golden paste van onder andere kurkuma, kaneel, gember en kardemom. Voeg een lepel chiazaad aan de pap toe voor extra proteïne en andere voedingsstoffen en een romig resultaat. Maak af met kokosyoghurt, verse bessen en krokante boekweit, of bevroren bessen als dat je die dag beter uitkomt!

Ingrediënten

Topping

*Golden paste

Bereiding van de golden paste
1. Mix de specerijen en het water tot een gladde pasta. Bewaar in een goed gesloten pot in de koelkast.

Bereiding



1. Breng de gierstvlokken, het chiazaad, het water, de golden paste en een snufje zout al roerend aan de kook. Laat circa 2 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Blijf roeren voor een extra romig resultaat.

2. Verdeel de pap over twee kommen. Garneer met pindakaas, kokosyoghurt, geroosterde boekweit en bessen.

Tip – geroosterde boekweit
Doe gedroogde hele boekweit in een fijne zeef. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en giet het over de boekweit. Giet af en spoel na met koud water. Rooster de boekweit krokant en goudbruin in een droge, iets verhitte koekenpan. Of verspreid ze over een bakplaat en rooster ze circa 30 minuten op 150 °C in de oven. Schep regelmatig om.