Golden Sour

Intro

Feestje toch, deze golden sour-cocktail? Há, en guess what: 100% BOB-proof! Dit bewijst maar weer dat je voor een feestelijke cocktail geen scheutje alcohol nodig hebt. Niet qua smaak, niet qua pret. Proef zelf maar!

Ingrediënten

Garnering:

Chili-suikersiroop:

Bereiding

Chili-suikersiroop
Verhit 500 g kristalsuiker, 250 ml water en 100 g rode chilipepers (zaadlijsten verwijderd en grof gehakt) in een pannetje op middelhoog vuur, maar laat het niet koken. Roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen. Zeef de siroop. Meng met 50 ml vodka en roer goed door. Bewaar maximaal 3 maanden in een afgesloten fles in de koelkast. Laat voor een non-alcoholische cocktail de vodka achterwege. De siroop is dan beperkt houdbaar.

Cocktail

1. Snijd de paprika in stukjes van ongeveer 2 centimeter en muddle in de shaker tin.

2. Schenk het sinaasappelsap, citroensap, de chili-suikersiroop en sinaasappelbitters in een shaker tin.

3. Breek het ei en splits het eigeel van het eiwit. Doe dit boven de ongevulde helft van de cocktailshaker. Mocht er dan toch per ongeluk een beetje eigeel in het eiwit belanden, dan kun je het ei wegdoen en het opnieuw proberen zonder dat je alle andere ingrediënten ook weg moet gooien.

4. Doe het eiwit bij de overige ingrediënten in de eerste shaker tin.

5. Dry shake zonder ijsblokjes erbij, zodat het eiwit in schuim verandert.

6. Open de cocktailshaker.

7. Vul de shaker dit keer wel met ijsblokjes en shake een tweede keer.

8. Vul een wijnglas met ijsblokjes

9.  Fine strain de cocktail in het glas.

10.  Garneer met een stukje gele paprika en chilipeper.