Gnocchi met pompoensaus

Intro

We zijn dol op pasta en dol op ingrediënten in het seizoen en laten die twee in dit heerlijke herfstrecept voor gnocchi met pompoensaus samenkomen. Dit recept komt uit het boek van Freddy Tratlehner, beter bekend als  Vieze Freddy. Na de bestseller Lekker Fred komt hij in zijn tweede boek Lekker Fred in het land met recepten van eigen bodem. Fred: ‘Ik ging op zoek naar alleen de allerbeste lokale gerechten, met maar één missie: Nederland terug op smaak brengen.’

Ingrediënten

Voor 2 personen. Bereiding 45 minuten

Gnocchi

Pompoensaus

Benodigdheden

Bereiding

1. Breng ruim water aan de kook. Kook de aardappeljen in de schil in 30 minuten gaar. Laat ze afkoelen tot je ze net kan vasthouden zonder je fikken te verbranden en pel de schil eraf. Maal de aardappeljen met de pureestamper of (nog beter) -knijper of in een roerzeef fijn.

2. Meng de puree met het zout, 50 gram paramagiano en driekwart van de bloem. Kneed tot een stevig en licht plakkerig deeg. Voeg als het deeg te plakkerig is nog wat extra bloem toe.

3. Bestuif je aanrecht met bloem en verdeel het deeg in 4 stukken. Rol het deeg uit tot 4 rollen van 2 centimeter dik en snij ze vervolgens in duimbrede stukjes. Bestuif de gnocchi licht met bloem en rol ze over het gnocchiplankje of over een vork. Het reliëf zorgt ervoor dat de saus zich beter hecht. Hier ben je wel even mee bezig, maar je wou dit zelf.

4. Breng ruim water met zout aan de kook. Voeg in porties de gnocchi toe. Laat ze als ze boven komen drijven ongeveer nog 10 seconden koken. Haal de gnocchi met de schuimspaan uit het kookvocht en bewaar ze op een licht ingevette schaal.

5. Verhit wat olijverenolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit er de knoflook en de sjalot in. Voeg de tomatenpuree en de pompoen toe en roer goed door. Bak al omscheppende 5 minuten.

6. Voeg de sherrytomaten en 200 milliliter koud water toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Stoof de saus met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten.

7. Roer de gnocchi door de saus en warm de gnocchi kort nog even door. Verdeel de gnocchi over de borden. Kruimel er de geitenkaas over en garneer met het basilicum.