Voor: 2 porties
Tijd: 60 minuten
1. Kook de gierst gedurende 30-40 minuten op een laag vuur en draai dan het vuur uit. Voeg de amandelmelk toe en kook de gierst nog eens 15 minuten. Schraap de vanillepeul uit en voeg het schraapsel aan de pap toe.
2. Doe de reepjes abrikoos in een andere pan met een laagje water en de lege vanillepeul. Kook ze gedurende 15 minuten, tot al het water verdampt is. Doe de gierstepap in de blender en voeg de rijststroop en een scheutje sinaasappelsap toe. Laat hem draaien tot een romige massa ontstaat.
3. Verdeel de pap over bakjes, en bestrooi hem met de abrikozenreepjes en een beetje extra sinaasappelschilrasp.
TIP: Om tijd te besparen kun je de gierst de avond ervoor koken. Op die manier verkort je de bereidingstijd met 45 minuten.
–
Dit recept komt uit het boek ‘Vegan’ van Kyra de Vreeze (€ 18,99, Kosmos Uitgevers).