Serveer deze frisse, knapperige salade met gegrilde groentespiesjes en platbrood voor een simpele doordeweekse maaltijd.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2. Leg de aubergines en wortels in een grote ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie. Voeg de helft van de rozenharissa toe en meng. Zet de groenten 30 minuten in de oven en schep ze om. Voeg de gekookte gierst toe en schep om. Zet het geheel nog 15 minuten in de oven.
3. Meng de yoghurt met de rest van de rozenharissa en 1 eetlepel water tot een glad geheel.
4. Bestrooi de geroosterde groenten en gierst met de granaatappelpitten, bladpeterselie- en muntblaadjes en besprenkel alles met een scheutje olijfolie.
Voor 4 personen
Voorbereiden / bereiden: 15 min / 45 min
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.