Gevulde regenboog tomaten

Intro

We eten deze tomaten al jaren en elke keer maken we ze wat eenvoudiger. Dit is de meest simpele versie die we ooit hebben gemaakt – maar ook de meest smaakvolle. We bewaren het tomatensap en de pitjes en voegen die toe aan de kokende rijst, wat een heerlijke smaak geeft. Als je oertomaten gebruikt, is dit een echt pronkstuk, maar je kunt natuurlijk ook gewone tomaten gebruiken.

Ingrediënten

Voor 6-8 personen. Actief koken: 30 minuten / Van begin tot eind: 1 uur en 10 minuten

Opdienen met

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Doe de rijst, bouillon en het zout in een middelgrote pan met deksel, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 30 minuten zacht koken, of tot de rijst gaar is en het grootste deel van het water is geabsorbeerd.

3. Snijd intussen een kapje van elke tomaat, snijd de harde witte kern eruit en gooi weg. Bewaar het kapje zelf wel. Schep de pulp en pitjes uit de tomaten, voeg ze toe aan de pan met rijst en zet de tomaten op de bakplaat met de open kant naar boven. Haal de rijst van het vuur en zet 10 minuten weg met het deksel op de pan. Roer de korrels vervolgens los met een vork, voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de olie, en roer door elkaar.

4. Schep de vulling in de tomaten, leg de kapjes er weer op en bestrijk met de olie. Bak 15 minuten in de oven, of tot de tomaten lichtbruin en gaar zijn. Haal ze dan uit de oven en maak af met een schepje yoghurt en wat verse munt. Dien meteen op.

Tip: serveer er een flinke groene salade bij.

Helpende handjes: laat de kleintjes de tomatenpulp en -pitjes met een theelepeltje uit de tomaten scheppen. Ze kunnen de tomaten ook vullen.