Gevulde pompoen

Gevulde pompoen

Ziet deze gevulde pompoen er niet heerlijk uit? Of eigenlijk moeten we zeggen: gevulde pompoentjes. Het is als je het ons vraagt het ultieme recept voor de herfst! We gebruiken hier bolletjes, maar gevulde flespompoen is natuurlijk ook heel lekker. Kijk wel even naar de grootte en de hoeveelheid lievelingen die aan tafel aanschuiven, zodat je genoeg van de vulling hebt. Heb je pompoen over? Maak er bijvoorbeeld een heerlijke, gevulde pompoensoep mee of rooster de restjes pompoen als bijgerecht voor morgen.

Bereiding

1. Kook de rijst gaar met het deksel op de pan. Maak ondertussen de pompoenen klaar. Snijd het bovenste kapje eraf, schep de pitten eruit en gooi ze weg. Wrijf de binnenkanten in met olie en zet de pompoenen apart.

2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de uien, paddenstoelen en kool tot de groenten gaar maar niet bruin zijn. Haal de pan van het vuur, voeg de pistachenoten, munt, rozijnen en kaneel toe en roer goed. Doe de gekookte rijst en verkruimelde feta erbij en schep door elkaar.

3. Schep de vulling in de ingevette pompoenen, leg de ‘deksels’ er weer op en rooster de feestpompoenen 20-30 minuten in de oven of tot de schil bruin is en blaren krijgt. Steek een mes in de pompoen om te kijken of-ie gaar is en serveer meteen. Restjes blijven 3-5 dagen goed in de koelkast.

Credits Recepten & fotografie David Frenkiel & Luise Vindahl

Voor 4 personen

  • 400 g zilvervliesrijst
  • 2 Hokkaido-pompoenen
  • 2 el kokos- of olijfolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 handenvol gemengde paddenstoelen, grof gesneden
  • 6 koolbladeren (maakt niet uit welke), dikke nerven verwijderd, grof gesneden
  • 100 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 5 takjes munt, blaadjes eraf, fijngesneden
  • 3 el rozijnen
  • ½ tl kaneel
  • 150 g feta, verkruimeld

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief