Gevulde pompoen uit de oven

Gevulde pompoen uit de oven

Zien deze gevulde-pompoenparten er niet ontzettend gezellig uit? Je kunt ze vullen met iedere vulling die je lekker vindt. Wij kiezen hier voor granen en linzen en toppen de schuitjes af met wat munt, waterkers en granaatappelpitjes. En misschien wel het allerlekkerst: gegratineerd met Appenzeller®-kaas, té lekker!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 190 °C en bekleed een ovenschaal met bakpapier.

2. Was of boen de schil van de pompoenen schoon en snijd een klein plakje van de onderkant. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de pompoenen daarna in 8 parten. Leg ze in de met bakpapier beklede ovenschaal.

3. Meng in een maatbeker de olijfolie met de honing, cajunkruiden, oregano en de geraspte knoflook. Schenk het over de pompoen en rooster de parten 20-25 minuten in de oven, tot ze gaar zijn.

4. Schep de granen om met de linzen, het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, het kruidenzout en de Appenzeller®.

5. Haal de schaal met pompoenparten uit de oven en schep het granenmengsel erop. Zet de oven op de grillstand en zet de pompoenen met de granen in de oven. Gratineer de kaas nog 5 minuten of tot deze (iets) gesmolten is.

6. Garneer de pompoen met de granaatappelpitjes, waterkers en verse munt.

Appenzeller®
We zijn dol op Zwitserse kazen en daar hoort deze Appenzeller® ook zeker bij. De kruidige kaas wordt op basis van rauwe melk volgens traditioneel recept bereid in het Appenzeller®-land in het noordoosten van Zwitserland. Klinkt als een sprookje, en zoals die verhalen altijd eindigen is het met deze Appenzeller® ook: één en al goeds!

Bereiding: 60 minuten

  • 2 kleine pomopoenen (à 600 g)
  • 4 el olijfolie, plus extra
  • 4 el vloeibare honing
  • 2 el cajunkruiden
  • 1 el oregano
  • 1 teen knoflook, gepeld, geraspt
  • 100 g granen (naar keuze), gekookt
  • 1 blik linzen (à 400 g), afgespoeld, uitgelekt
  • 2 el citroensap
  • ½ el kruidenzout
  • 125 g Appenzeller®, geraspt
  • 80 g granaatappelpitjes
  • ½ bosje waterkers (à 40 g)
  • blaadjes van ¼ bosje munt, grof gehakt of gescheurd

Tools

  • ovenschaal
  • bakpapier

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief