Deze gevulde pesto portobello’s zijn lekker om te serveren met een groene salade erbij of als voorgerecht.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Leg de portobello’s in de ovenschaal.
3. Mix in een kommetje het citroensap met het knoflookpoeder, tamari en 20 milliliter water. Smeer de portobello’s volledig in met het citroenmengsel. Laat minimaal 45 minuten marineren. Smeer de portobello’s dan nog eens in, bedek de schaal met aluminiumfolie en zet vervolgens 20 minuten in de oven.
4. Doe de pijnboompitten, basilicum, knoflook, zout, edelgistvlokken en 50 gram courgette in de keukenmachine en maal tot een grove pesto.
5. Snijd de rest van de courgette en paprika super klein. Meng door de pesto.
6. Vul de portobello’s met de pesto en zet nog eens (dit keer zonder aluminiumfolie) 15 minuten in de oven.
Voor 4 stuks
Bereiding 45 minuten (+ 45 minuten wachttijd)
Benodigdheden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.