Bart van Olphen: ‘Een heerlijke, gezonde snack vol met eiwitten en goede vetten. Ideaal om rond te delen op een feestje.’ Deze gevulde eieren herinneren ons aan oma, die ze áltijd voor iedere verjaardagsborrel prepte. Heel klassiek en zonder veel poespas, maar zonder zo’n heerlijk eitje was het volgens haar geen feest. Deze gezellige eitjes van Rens zijn een moderne variant van de klassieker, maar geeft ons (en misschien jou ook wel!) fantastische herinneringen aan die verrukkelijke verjaardasfeestjes bij oma.
1. Kook de eieren in ruim kokend water in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren voorzichtig in de lengte doormidden en schep het eigeel in een kom. Houd 1 eidooier apart voor de tonijnsalade.
2. Voeg de mayonaise, ketchup en mosterd bij de eidooiers, en meng met een vork tot een gladde pasta. Breng op smaak met zout en peper.
3. Doe het mengsel in een spuitzak en vul er 16 halve eieren mee.
4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de plakjes ham onder de grill in 4-5 minuten krokant — laat even afkoelen. Verkruimel de crispy ham en verdeel de stukjes over vier van de gevulde eieren.
5. Meng voor de truffelcrème de crème fraîche met de truffelpasta. Zet apart.
6. Verdeel de heilbot in mooie stukjes over vier van de gevulde eieren en schep op elk een toefje truffelcrème.
7. Schep de garnalen om ze op smaak te brengen door de mayonaise en het citroenblad. Beleg vier gevulde eieren met een lepel garnalen en strooi er de fijngesneden rode peper over.
8. Bestrooi de laatste vier gevulde eieren elk met 1 theelepel zalmeitjes.
9. Prak voor de vier ongevulde eieren de tonijn fijn met een vork. Voeg de overige ingrediënten toe, breng op smaak met zout en peper, en meng tot een stevige tonijnsalade.
10. Verdeel de tonijnsalade over de ongevulde eieren, verkruimel de bewaarde eidooier en strooi die over de tonijnsalade. Serveer alle eitjes samen op een plank.
Credits recepten: Bart van Olphen; Fotografie: David Loftus
Voor 20 eieren
Truffelcrème
Garnalenvulling
Tonijnsalade
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.