Gevulde eieren

Bereiden

‘Een heerlijke, gezonde snack vol met eiwitten en goede vetten. Ideaal om rond te delen op een feestje’, aldus Rens Kroes.

1.  Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Doe dit het liefst op tijd, zodat ze goed afgekoeld zijn op het moment dat je ze gaat verwerken. Pel de koude eieren en snijd ze in de lengte doormidden.

2. Verwijder de dooiers, doe ze in een kom en leg de eiwithelften op een mooie schaal. Voeg avocado, appelazijn, olijfolie, kerrie-, paprikapoeder, sojasaus, mosterd, zout en peper bij de  eierdooiers, knijp het teentje knoflook boven de kom uit en mix alles tot een mooi glad geheel.

3. Vul de helften met het mengsel met een lepel of slagroomspuit. Serveer op een grote schaal en garneer met fijngesneden bieslook of peterselie.

Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).
 
Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
 
[Credits: tekst, recepten en fotografie Rens Kroes]
 Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl