Voor 16 stuks
• 8 eieren
• 25 g gerookte zalm, fijngesneden
• 2 tl fijngehakte dille, plus extra
• 1 tl cayennepeper
Mayonaise
• 1 eidooier
• 2 tl dijonmosterd
• 20 ml (vers) citroensap
• 100 ml olijfolie
• 100 ml zonnebloemolie
1 Doe de eieren in een pan koud water en breng ze op hoog vuur aan de kook. Kook de eieren 6 minuten, giet af en laat ze schrikken en afkoelen in koud water. Pel en halveer ze in de lengte, schep de dooiers in een kom en pureer ze grof.
2 Maak de mayonaise. Klop in een kom de eidooier, mosterd en het citroensap schuimig met een mixer. Meng de oliën in een kan en druppel ze in het eidooiermengsel, onder voortdurend kloppen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3 Voeg 60 gram mayonaise toe aan de gepureerde eidooiers (de rest is een paar dagen houdbaar in de koelkast). Prak de zalm, dille en cayennepeper erdoor. Schep het mengsel dan in de lege eiwitten, strooi de extra dille erover en serveer.
Per portie 73 kcal, 6,4 g vet (1,3 g verzadigd), 4 g eiwit, 0,1 g koolhydraten, 0 g suikers