Voor 2 personen
Oventijd: 30 minuten
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
2. Snijd de courgettes doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Leg de courgettehelften op een bakplaat, bestrijk ze met 2 eetlepels olie en verwarm ze 15 minuten in de oven.
3. Snipper de ui, snijd de rode peper fijn, ontpit de dadels en snijd het vruchtvlees in stukjes. Fruit de ui met de peper, voeg het vruchtvlees van de courgettes en een beetje zout toe en bak circa 10 minuten op laag vuur, zodat het vruchtvlees goed slinkt.
4. Doe intussen de couscous in een schaal met het hete water en een eetlepel olijfolie, dek af met aluminiumfolie. Maak na 5 minuten de couscous los met een vork en schep het gebakken vruchtvlees, de za’atar en de dadels erdoor.
5. Haal de courgettes uit de oven, vul de helften royaal met het mengsel, verkruimel de feta erover en verwarm het geheel nog 10 à 15 minuten in de oven.
Voedingswaarden per persoon:
513 kcal – 23g vet – 56 g koolhydraten – 12 g eiwit