Gevulde courgettes met couscous & feta

Gevulde courgettes met couscous & feta

Dat simpel ontzettend lekker kan zijn, wordt bewezen nadat je deze gevulde courgette met couscous en feta hebt geproefd. En het is echt simpel, want de oven doet het meeste werk voor je. Is er iets dat er mis kan gaan? Nee hoor, behalve dat je volgende week weer hunkert naar deze courgettes met couscous uit de oven. En daar is dan weer niets mis mee, gewoon doen!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).

2. Snijd de courgettes doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Leg de courgettehelften op een bakplaat, bestrijk ze met 2 eetlepels olie en verwarm ze 15 minuten in de oven.

3. Snipper de ui, snijd de rode peper fijn, ontpit de dadels en snijd het vruchtvlees in stukjes. Fruit de ui met de peper, voeg het vruchtvlees van de courgettes en een beetje zout toe en bak circa 10 minuten op laag vuur, zodat het vruchtvlees goed slinkt.

4. Doe intussen de couscous in een schaal met het hete water en een eetlepel olijfolie, dek af met aluminiumfolie. Maak na 5 minuten de couscous los met een vork en schep het gebakken vruchtvlees, de za’atar en de dadels erdoor.

5. Haal de courgettes uit de oven, vul de helften royaal met het mengsel, verkruimel de feta erover en verwarm het geheel nog 10 à 15 minuten in de oven.

 

Voedingswaarden per persoon:

513 kcal – 23g vet – 56 g koolhydraten – 12 g eiwit

Voor 2 personen

Oventijd: 30 minuten

  • 2 courgettes
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 5 medjool dadels
  • Zout
  • 100g volkorencouscous
  • 130ml gekookt water
  • 1 el za’atar kruidenmix
  • 60g feta

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine