Denk je BBQ, dan denk je: vis, vlees en veggies. Maar natuurlijk ook salade en brood. En laten we voor dat laatste nou een wel heel lekkere variant hebben: Turks brood gevuld met vijgen, peer, kaas en pecannoten. Om je vingers bij af te likken – nee, wat zeggen: om je vingers bij op te eten, zo lekker!
1. Snijd de bovenkant van het brood in ruitjes – zorg ervoor dat je het brood niet helemaal doorsnijdt! Doe het brood in een taartvorm zodat je het makkelijk van de BBQ kan halen en het minder snel verbrand.
2. Schil de peer en snijd in plakjes. Snijd de vijg ook in plakjes. Vul de inkepingen in het brood met de plakjes peer en vijg. Brokkel ook de kaas ertussen. Breek of snij de pecannoten in stukjes en stooi over het brood. Sprenkel de ahornsiroop over het brood. Voor de smaak kan je nog een beetje peper en zout toevoegen.
3. Plaats de taartvorm met het brood 15 a 20 minuten op de barbecue tot de kaas gesmolten is.
Dit recept is afkomstig van Intratuin. Zie voor meer informatie www.intratuin.nl.
Gebruik voor een goed resultaat een BBQ van The Bastard.
Benodigdheden:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.