Gestoofde rode kool met kastanjes

Intro

Hallo heerlijk herfstpotje! Deze gestoofde rodekool met kastanjes is het ultieme comfortfood tijdens de koude maanden van het jaar. Heb je nog nooit kastanjes gegeten? Dan is dit gerecht perfect om het eens te proberen: het zoete van de rodekool met het spannende van de kastanjes. Ga er vooral van genieten en mocht je eventjes hebben, laat ons dan weten wat je ervan vindt. We zijn benieuwd!

Ingrediënten

Voor 6 personen.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd hem in vieren. Verwijder de harde kern en stronk en snijd de kwarten langs de snijkanten in repen. Prik de laurierblaadjes met de kruidnagels vast op de ui. Doe de gesneden kool met de ui, gekneusde jeneverbessen, kaneelstokje, compote, azijn, rode wijn, rijst en suiker in een ruime pan. Voeg zout en peper toe en breng aan de kook. Roer de kool goed door, zet het vuur laag en sluit de pan. Laat de kool ca. 20 min. stoven.

2. Snijd intussen de kastanjes kruislings in met een scherp mesje, leg ze op en bakplaat en zet ze ca.  10 minunten in de hete oven tot de schil openbarst. Pel de kastanjes en schep ze door de kool.

3. Laat de kool nog ca. 30 minuten zachtjes stoven tot alles lekker gaar is. Voeg wat water toe als de kool te droog wordt. Verwijder de ui met kruidnagel en laurierblad. Roer als de kool klaar is de boter erdoor.

LESS STRESS: Maak de rodekool een dag van tevoren zodat je ‘m alleen maar hoeft op te warmen.

Productie en styling Marian Flint – Fotografie Willem Groeneveld – Receptuur en foodstyling Jankees Roggeveen