Gerookte tofu met flower spouts

Gerookte tofu met flower spouts

We hebben tofu wel eens gepekeld, maar dan wordt het snel te zout. Liever achteraf op smaak brengen. We roken het wel eerst koud. De flower sprouts kun je vervangen door geblancheerde spruiten of rauwe boerenkool (of allebei)

Bereiding

1. Richt de smoker in voor koud roken. Rook de tofu in het geheel of in 2 plakken 2-3 uur.

2. Snijd de gerookte tofu in blokjes van ongeveer 1 cm en roerbak deze krokant in een skillet of wok met ruim olie.

3. Schep de tofu uit de pan en voeg de sambal toe, laat deze rustig bakken.

4. Snijd de flower sprouts in de lengte door, voeg deze toe en roerbak ze enkele minuten mee, tot ze beetgaar zijn.

5. Voeg vervolgens de tofu weer toe, schep om en breng op smaak met zeezout.

Fotografie Christian Fielden

  • 200 g tofu
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. verse sambal, naar smaak
  • 200 g flower sprouts (kruising tussen spruitjes en boerenkool)
  • zeezout

INSTELLING SMOKER

  • Koud roken

BENODIGDHEDEN

  • skillet of wokpan
  • CSG
  • beukenrookmot

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine