We hebben tofu wel eens gepekeld, maar dan wordt het snel te zout. Liever achteraf op smaak brengen. We roken het wel eerst koud. De flower sprouts kun je vervangen door geblancheerde spruiten of rauwe boerenkool (of allebei)
1. Richt de smoker in voor koud roken. Rook de tofu in het geheel of in 2 plakken 2-3 uur.
2. Snijd de gerookte tofu in blokjes van ongeveer 1 cm en roerbak deze krokant in een skillet of wok met ruim olie.
3. Schep de tofu uit de pan en voeg de sambal toe, laat deze rustig bakken.
4. Snijd de flower sprouts in de lengte door, voeg deze toe en roerbak ze enkele minuten mee, tot ze beetgaar zijn.
5. Voeg vervolgens de tofu weer toe, schep om en breng op smaak met zeezout.
Fotografie Christian Fielden
INSTELLING SMOKER
BENODIGDHEDEN
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.