Verse ansjovis is niet altijd even goed verkrijgbaar. Vervang ze eventueel door verse sardines.
1. Meng voor de marinade de olijfolie in een kom met de wittewijnazijn, knoflook, peterselie en rode chilipeper. Pers het sap van de halve citroen erboven en breng het geheel op smaak met zout en peper.
2. Leg de ansjovis of sardines met de huidkant naar boven op een lage schaal en sprenkel de marinade eroverheen. Dek de schaal af en laat 3-4 uur afgedekt in de koelkast marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken.
3. Haal de ansjovisfilets een half uur voor serveren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Strooi er eventueel nog wat extra gehakte peterselie over en geef er genoeg cocktailprikkers bij.
Uitdelen maar!
Dit is een recept van Bart van Olphen.
[Credits: fotografie David Loftus]
Voor 4 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.