Voor 4 personen.
20 minuten + 1 uur en 30 minuten stooftijd.
*Laat de zaadjes in de rawits zitten als je van lekker pittig houdt.
1. Verhit 2 theelepels van de olie in een wok tot hij heet is. Braad het buikspek in 3 delen op hoog vuur aan en schep het aangebraden vlees op een bord. Giet het varkensvet uit de wok.
2. Schenk de rest van de olie in de wok en voeg de rawits, sjalotten, knoflook en koriandersteeltjes toe. Bak ze 2 minuten op middelhoog vuur.
3. Leg de stukken buikspek terug in de pan. Roer de sojasaus, palmsuiker, steranijs, het kaneelstokje en 375 ml water erdoor. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat het buikspek en de saus 1 uur en 30 minuten zachtjes koken.
4. Haal het deksel van de pan en laat het buikspek en de saus 10 minuten of tot de saus stroperig is op laag vuur koken. Roer de vissaus erdoor.
5. Garneer met de korianderblaadjes. Serveer met de gekookte rijst, groenten en limoenpartjes om erover te knijpen.