Geitenkaas-aubergine torentjes

Intro

Rukmini Iyer: 'Een van mijn favoriete Spaanse gerechten is berenjenas con miel: gefrituurde aubergine in een deegjasje, opgediend met honing. Ik bedacht me dat geitenkaas net zo goed bij honing past als aubergine, en dat was het begin van deze torentjes. De kaas smelt tussen de warme plakken aubergine en krijgt extra smaak door wat takjes citroentijm. Om gewoon zo te eten, of tussen knapperige bolletjes, als burgers.'

Ingrediƫnten

Voor: 4 personen

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 30 minuten

Bereiding

1. Snijd de aubergines in schijven van 1 centimeter dik en de geitenkaas in heel dunne plakjes. Leg een plakje geitenkaas tussen twee net zo grote aubergineschijven en leg er een takje tijm tussen. Bestrijk beide kanten van de aubergine met olijfolie en strooi er wat zeezoutvlokken en zwarte peper over.

2. Gril de torentjes op een goed hete barbecue 10-15 minuten per kant, tot de aubergine gaar is en de kaas is gesmolten. Keer ze elke 5-6 minuten om en bestrijk ze met wat extra olijfolie.

3. Leg de torentjes op een plat bord, besprenkel ze met honing, bestrooi met de rest van de citroentijm en dien op met knapperige bolletjes.