Rukmini Iyer: ‘Een van mijn favoriete Spaanse gerechten is berenjenas con miel: gefrituurde aubergine in een deegjasje, opgediend met honing. Ik bedacht me dat geitenkaas net zo goed bij honing past als aubergine, en dat was het begin van deze torentjes. De kaas smelt tussen de warme plakken aubergine en krijgt extra smaak door wat takjes citroentijm. Om gewoon zo te eten, of tussen knapperige bolletjes, als burgers.’
1. Snijd de aubergines in schijven van 1 centimeter dik en de geitenkaas in heel dunne plakjes. Leg een plakje geitenkaas tussen twee net zo grote aubergineschijven en leg er een takje tijm tussen. Bestrijk beide kanten van de aubergine met olijfolie en strooi er wat zeezoutvlokken en zwarte peper over.
2. Gril de torentjes op een goed hete barbecue 10-15 minuten per kant, tot de aubergine gaar is en de kaas is gesmolten. Keer ze elke 5-6 minuten om en bestrijk ze met wat extra olijfolie.
3. Leg de torentjes op een plat bord, besprenkel ze met honing, bestrooi met de rest van de citroentijm en dien op met knapperige bolletjes.
Voor: 4 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.