Voor 4 personen
Voor de tomatensaus
Verder nodig: hapjespan met deksel.
2. Nu de tomatensaus. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een grote (braad)pan. Doe de knoflook erin en bak zachtjes een paar minuten tot de geur vrijkomt en voeg dan de tomatenblokjes en zongedroogdetomaten-pasta toe. Roer alles goed door elkaar.
3. Verhit 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur in een grote braad- of hapjespan en bak de gehaktballetjes ongeveer 1 minuut aan elke kant. Keer ze met een houten lepel tot ze rondom bruin zijn. Schenk de tomatensaus, bouillon en de rest van de tomatenpasta erbij. Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 10 minuten koken. Haal het deksel eraf en laat nog 5 minuten sudderen zodat de saus iets kan inkoken.
4. Serveer, bestrooid met peterselie en het in stukjes gescheurde basilicum.
Tip: deze balletjes prima samen met bijvoorbeeld pompoenspaghetti (snij lange linten van bijvoorbeeld eikelpompoen).
Dit recept komt uit het boek ‘Het Paleo Kookboek’ van Daniel Green (€20,-, Kosmos Uitgevers).