Was je al bekend met de combinatie zalm en zeewier? Laat je verrassen door een heerlijke grilsmaak met een tikje zilt en verfrissing van het zeewier en limoen. We zijn benieuwd wat je van deze smaakmakers vindt!
1. Zet de grill op de hoogste stand of steek de bbq aan en bekleed een ondiepe ovenschaal met alufolie. Leg de zalm met het vel omlaag in de schaal, lepel de sojasaus en honing erover en bestrooi met de kruidenmix.
2. Schuif de vis onder de grill of op de bbq en rooster hem 15-18 min., tot de bovenkant donkerbruin en kleverig is en de zalm uit elkaar valt als je erin prikt. Haal onder de grill vandaan, knijp het limoensap erboven uit en zet apart.
3. Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan op matig vuur.
4. Meng de ingrediënten voor de dressing. Voeg het zeewier en de lente-ui toe en schep alles om. Meng dan de sla erdoor. Verdeel over borden, leg de zalm erop en bestrooi met geroosterd sesamzaad.
Per portie 328 kcal,18,6 g vet (3,1 g verzadigd), 8,2 g eiwit, 9,8 g koolhydraten, 9,2 g suiker
Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals pompoenpitten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC.
Voor 4 personen
Dressing
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.