Gegrilde ribeye met Roseval aardappeltjes

Intro

Met mooi weer is de BBQ onze held van iedere avond. Als we een feestje hebben, staat hij paraat, maar ook een doordeweeks maaltje met vlees en aardappels mag hij er wezen. Als je de barbecue het werk laat doen, is er voor jou geen kunst aan en geniet je met net zo weinig inspanning van heel veel lekkers.

Ingrediënten


Benodigdheden:




 

Bereiding



1. Breng naar eigen smaak de BBQ-kruiden op de ribeye aan en laat het een half uurtje intrekken.

2. Was de krieltjes. Neem de sjaloten en de knoflook en verwijder de schil. Meng de krieltjes met de knoflook en sjalotjes in een BBQ-schaal en besprenkel met olijfolie. Voeg daarna de tijm, rozemarijn en naar wens zout en peper toe. Hoe lang de schaal op de BBQ moet staan hangt af van het formaat van de uien, aardappels en sjalotjes, maar begin met 25 minuten met een gesloten deksel.

3. Grill nu het vlees met behulp van een kerntemperatuurmeter (zie hieronder). Draai het vlees regelmatig om, om verbranding te voorkomen.



Dit recept is afkomstig van Intratuin. Zie voor meer informatie www.intratuin.nl.
Gebruik voor een goed resultaat een BBQ van The Bastard.