Met mooi weer is de BBQ onze held van iedere avond. Als we een feestje hebben, staat hij paraat, maar ook een doordeweeks maaltje met vlees en aardappels mag hij er wezen. Als je de barbecue het werk laat doen, is er voor jou geen kunst aan en geniet je met net zo weinig inspanning van heel veel lekkers.
1. Breng naar eigen smaak de BBQ-kruiden op de ribeye aan en laat het een half uurtje intrekken.
2. Was de krieltjes. Neem de sjaloten en de knoflook en verwijder de schil. Meng de krieltjes met de knoflook en sjalotjes in een BBQ-schaal en besprenkel met olijfolie. Voeg daarna de tijm, rozemarijn en naar wens zout en peper toe. Hoe lang de schaal op de BBQ moet staan hangt af van het formaat van de uien, aardappels en sjalotjes, maar begin met 25 minuten met een gesloten deksel.
3. Grill nu het vlees met behulp van een kerntemperatuurmeter (zie hieronder). Draai het vlees regelmatig om, om verbranding te voorkomen.
Dit recept is afkomstig van Intratuin. Zie voor meer informatie www.intratuin.nl.
Gebruik voor een goed resultaat een BBQ van The Bastard.
Benodigdheden:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.