Gegrilde ribeye met Roseval aardappeltjes

Gegrilde ribeye met Roseval aardappeltjes

Met mooi weer is de BBQ onze held van iedere avond. Als we een feestje hebben, staat hij paraat, maar ook een doordeweeks maaltje met vlees en aardappels mag hij er wezen. Als je de barbecue het werk laat doen, is er voor jou geen kunst aan en geniet je met net zo weinig inspanning van heel veel lekkers.

Bereiding



1. Breng naar eigen smaak de BBQ-kruiden op de ribeye aan en laat het een half uurtje intrekken.

2. Was de krieltjes. Neem de sjaloten en de knoflook en verwijder de schil. Meng de krieltjes met de knoflook en sjalotjes in een BBQ-schaal en besprenkel met olijfolie. Voeg daarna de tijm, rozemarijn en naar wens zout en peper toe. Hoe lang de schaal op de BBQ moet staan hangt af van het formaat van de uien, aardappels en sjalotjes, maar begin met 25 minuten met een gesloten deksel.

3. Grill nu het vlees met behulp van een kerntemperatuurmeter (zie hieronder). Draai het vlees regelmatig om, om verbranding te voorkomen.

  • 50-52 graden = Rare/ Saignant: Kern is helderrood, rosé aan het buitenste gedeelte
  • 55-58 graden = Medium rare: Kern is sterk rosé, iets goudbruin aan het buitenste gedeelte
  • 60- 63 graden = Medium/ à point: Kern is licht rosé, het buitenste gedeelte is bruinig
  • 65-67 graden = Medium well: Kern is grijs



Dit recept is afkomstig van Intratuin. Zie voor meer informatie www.intratuin.nl.
Gebruik voor een goed resultaat een BBQ van The Bastard.

 

  • 1 ribeye
  • BBQ-kruiden
  • 1 kg kriel- of Roseval aardappel in schil
  • 2 knoflook bollen
  • 500 gr sjalotjes
  • 2 a 3 eetlepels olijfolie
  • tijm/ rozemarijn
  • zout en peper naar smaak


Benodigdheden:

  • Grill
  • BBQ-schaal




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief