Voor 4 personen
Voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten.
Chipotle-honing vinaigrette:
Benodigdheden:
1. Meng in een kleine kom de honing, grove mosterd, wittewijnazijn en chipotletabasco en roer ze met een garde goed door elkaar. Voeg al roerend druppelsgewijs de olijfolie toe en klop tot er een goed gebonden dressing ontstaat. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
2. Bereid een BBQ of grill met gietijzeren grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.
3. Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper. Gril ze heet en kort zodat je een mooie grillstreep krijgt en de vruchten wat zacht maar niet mushy worden; hoelang hangt af van hoe rijp je perziken waren voordat je begon.
4. Haal de bladeren van het witlof los en verdeel ze samen met de rucola en rode ui over een grote platte schaal. Verdeel de gegrilde perziken over de rucola, trek de burrata in grove stukken, leg ze op de salade en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper. Garneer de salade met de geroosterde hazelnoten, croutons en de chipotle-honingvinaigrette.
De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier.