Denken wij aan zomergroenten, dan denken wij aan mais. Deze vrolijke gele kolven smaken nog lekkerder als je ze op de BBQ klaarmaakt. Je kunt ze serveren met een klontje boter of geraspte kaas. Eetsmakelijk!
1. Week de maiskolven minstens 1 uur in koud water. Klop ondertussen de licht gezouten boter romig in een kom en roer er de chipotlepasta en wat zout en peper door.
2. Verhit een grillpan of maak de barbecue klaar. Trek het blad rondom de kolven naar beneden en rooster ze in 8–10 minuten goudbruin; keer ze daarbij regelmatig.
3. Bestrooi de mais met de geraspte kaas en geef de chipotleboter en partjes limoen erbij.
4 personen
• 4 maiskolven in hun blad
• 50 g licht gezouten boter, op kamertemperatuur
• 1 tl chipotlepasta
• 20 g belegen cheddar, fijn geraspt, voor erbij
• 1 limoen, in partjes, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.