Gegrilde maiskolven met chipotleboter

Gegrilde maiskolven met chipotleboter

Denken wij aan zomergroenten, dan denken wij aan mais. Deze vrolijke gele kolven smaken nog lekkerder als je ze op de BBQ klaarmaakt. Je kunt ze serveren met een klontje boter of geraspte kaas. Eetsmakelijk! 

Bereiding



1. Week de maiskolven minstens 1 uur in koud water. Klop ondertussen de licht gezouten boter romig in een kom en roer er de chipotlepasta en wat zout en peper door.

2. Verhit een grillpan of maak de barbecue klaar. Trek het blad rondom de kolven naar beneden en rooster ze in 8–10 minuten goudbruin; keer ze daarbij regelmatig.

3. Bestrooi de mais met de geraspte kaas en geef de chipotleboter en partjes limoen erbij.
 

4 personen

• 4 maiskolven in hun blad

• 50 g licht gezouten boter, op kamertemperatuur 

• 1 tl chipotlepasta

• 20 g belegen cheddar, fijn geraspt, voor erbij

• 1 limoen, in partjes, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine