Deze gegrilde groenten zijn het ultieme bijgerecht! Grill ze in de oven, in een grillpan, of op de BBQ en serveer met aardappeltjes, rijst, couscous, pasta: de mogelijkheden zijn eindeloos!
1. Blancheer de worteltjes en prei 3 minuten in water met wat zout; giet ze af. Doe ze in een grote, ondiepe schaal met de courgettes, asperges, bonen, specerijen en een scheutje olijfolie. Bestrooi met zout en peper en schep alles door elkaar.
2. Rooster de groenten 5-6 minuten op de hete barbecue tot ze gaar en mooi geschroeid zijn.
3. Doe het sap intussen in een grote, ondiepe kom en voeg eenzelfde hoeveelheid olijfolie toe. Schep de geroosterde groenten door de dressing. Knip er wat tuinkers over en serveer.
Per portie 189 kcal, 13,9 g vet (2,0 g verzadigd), 4,9 g eiwit, 8,7 g koolhydraten, 6,8 g suiker.
Recept: Georgie Socratous; Fotografie: Tara Fisher
Voor 6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.