Voor 4 personen
• 100 g bloem
• zeezout en zwarte peper uit de molen
• 300 g hele baby-inktvisjes, schoongemaakt
• zonnebloem- of arachideolie
• 5 of 6 takjes verse bladpeterselie
• pittig gerookt paprikapoeder
• 1 citroen, in partjes gesneden
1 Kruid de bloem met een royale snuf zout en peper en hussel er de baby-inktvisjes door – als je gewone pijlinktvisjes gebruikt, snijd je die eerst in de lengte doormidden en vervolgens in driehoekjes van ongeveer 5 centimeter.
2 Vul een middelgrote, zware pan voor de helft met zonnebloem- of arachideolie en zet hem op hoog vuur. Gooi een klein stukje aardappel in de pan om te controleren of de olie op temperatuur is. Als het stukje goudbruin en krokant boven komt drijven, is het goed.
3 Schep de inktvisjes heel voorzichtig, eventueel in meerdere porties, met een schuimspaan in de hete olie en gooi er een paar takjes peterselie bij. Bak ze ongeveer 2 minuten of tot ze licht goudbruin zijn en opkrullen, en laat ze op een bord met een stuk keukenpapier uitlekken.
4 Bestrooi de porties als ze uit het vet komen meteen met een snufje zout en paprikapoeder, en geef er partjes citroen bij om erover uit te knijpen.