4 personen
• 1 tl suiker
• ⅔ tl zout
• ½ tl gemalen zwarte peper
• 4 zalmfilets
• 4 el olijfolie
• sap van 2 citroenen
• paar takjes dille en dragon
• 2 venkelknollen, kern verwijderd, in reepjes, het groen achtergehouden
• 50 g zwarte olijven, gehalveerd
• 100 g kerstomaatjes, gehalveerd
• 500 g nieuwe aardappels, in stukjes
De vis marineer je voor het bakken in een zoutmengsel en daardoor krijgt ‘ie een hele bijzondere smaak. Serveer met een frisse venkelsalade.
1. Meng de suiker, het zout en de peper. Bestrooi de zalm ermee, dek deze af en zet 3 uur in de koelkast.
2. Meng 3 eetlepel olie met het citroensap, de kruiden en zout en peper. Meng ⅓ van de dressing met de venkel, olijven en tomaten.
3. Kook de aardappels 15 min. tot ze zacht zijn en meng met de overgebleven dressing. Verhit de overige olie en bak de zalm 2 minuten per kant.
Serveer met de venkelsalade en bestrooi met het venkelgroen.