Voor 4 personen.
Voorbereiden: 10 minuten + weken + marineren
Bereiden: 15 minuten
Voor de saus
1. Begin met het mals maken van het rundvlees. Doe het vlees in een kom met de maïzena, rijstwijn en sojasaus, meng goed en laat het vlees marineren terwijl je de rest van het gerecht bereidt.
2. Meng alle ingrediënten voor de saus in een ondiepe kom of beker. Giet de geweekte paddenstoelen af, bewaar het weekvocht. Snijd de lente-uien in stukken van 4 cm, snijd deze stukken in de lengte tot luciferdunne reepjes.
3. Kook de gedroogde tarwenoedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. Kook de noedels niet tot ze helemaal zacht zijn, omdat ze nog verder koken in de wok. Spoel de noedels af met ruim koud water tot ze geheel afgekoeld zijn (dit voorkomt dat ze aan elkaar kleven), en zet de noedels aan de kant.
4. Verwarm de wok op hoog vuur en schenk 1 eetlepel neutraal smakende olie in de wok. Roerbak het gemarineerde rundvlees al omscheppend 2 tot 3 minuten tot het vlees bruin is en er krokant uitziet. Haal het rundvlees uit de wok, zet het aan de kant en maak de wok schoon.
5. Verwarm de andere eetlepel olie in de wok op hoog vuur. Bak de knoflook in 20 seconden geurend, voeg de paksoi en geweekte paddenstoelen toe, roerbak nog 1 tot 2 minuten. Blijf omscheppen om te voorkomen dat de groenten aanbranden. Voeg de gare noedels toe, schep om en voeg de saus en het bewaarde weekvocht van de paddenstoelen toe. Schep het gebakken vlees terug in de pan. Hussel goed en roerbak alles 1 tot 2 minuten tot de saus borrelt en een beetje is ingekookt. Voeg de lenteuien toe en hussel goed. Haal de wok van het vuur en serveer de noedels met rundvlees en paksoi.