Onze visexpert Bart van Olphen: ‘We eten ze al eeuwenlang, ze zijn de grote trots van het zilte, Zeeuwse land, ze worden bezongen in de liederen van BLØF en zijn niet weg te denken van de menukaart: mosselen, het belangrijkste product uit de Nederlandse schelpdierenkweek. ‘Ons’ delicate schelpje dat door de jaren heen alleen maar wint aan populariteit!’
1. Pel de knoflook en sjalot en hak ze fijn. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de gehakte knoflook en sjalot- snippers toe en bak ze 30 seconden. Doe het mosselvlees erbij en bak het tot de buitenkant van het visvlees mooi gekarameliseerd is.
2. Voeg de peterselie toe en breng dit alles op smaak met zout en peper. Roer nog even goed en serveer de mosselen op toast of lekker vers boerenbrood.
Tip Ook heerlijk met wat Pernod — voeg die vlak na de mosselen toe.
Credits: recepten: bart van olphen. fotografie: davis loftus. styling: inge van tichelaar.
4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.