Gebakken lamsvlees in knoflookyoghurt

Ingrediënten

6–8 personen
• olijfolie
• 2 rode chilipepers, in plakjes
• 5 tenen knoflook, 2 in plakjes, 3 geperst
• 2 blikjes tomaat à 400 g
• 800 g lamsbiefstuk, in stukjes van 5 cm
• 150 g ciabatta, in stukjes
• 1 tl gedroogde oregano
• rasp van 1 citroen en wat sap
• 400 g yoghurt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe een scheut olijfolie in een pan en bak de plakjes chilipeper en knoflook goudbruin. Voeg tomaat, zout en peper toe; laat 5 minuten koken tot de saus iets indikt. Laat iets afkoelen en pureer in een keukenmachine. Schenk in een ronde ovenschaal. Bestrooi de stukjes vlees met zout en peper.

Doe in een kom met het brood, oregano, citroenrasp en een scheutje olijfolie. Schep door elkaar en verdeel over de saus. Meng de yoghurt en de geperste knoflook met citroensap, zout en peper. Schenk over het lamsvlees en bak de schotel 25–30 minuten in de oven, tot het vlees gaar en mals is en de yoghurt verkleurt. Serveer eventueel met spinazie.