Gebakken koolraap met beluga-linzen
Intro
Je kunt heel veel proteïne uit groenten halen. Neem bijvoorbeeld deze gebakken koolraap, zacht en licht goudbruin uit de oven. Bestrijk met een laag doperwtenpesto en belugalinzen en garneer met pompoenpitten en verse munt. Zo heb je een prachtig voor- of bijgerecht, superlekker en bomvol plantaardige eiwitten.Ingrediënten
- 1 grote koolraap
- 1 el koudgeperste olijfolie
- ½ tl ongeraffineerd zeezout of steenzout
- 1 snufje versgemalen zwarte peper
- 1 el edelgist
- 100 ml gedroogde belugalinzen (of 300 ml gekookt)
Doperwtenpesto
- 200 g diepvriesdoperwten, ontdooid
- 100 ml pompoenpitten
- 1 teentje knoflook
- 2 el edelgist
- 1 el versgeperst citroensap
- ½ pot verse munt of 1 el gedroogd
- 100 ml koudgeperste olijfolie
- ongeraffineerd zeezout of steenzout
- versgemalen zwarte peper
Garnering
- 50 ml pompoenpitten
- ½ pot verse munt
Bereiding
1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Schrob de koolraap schoon en snij plakken van een halve centimeter. Leg ze op een bakplaat en bestrijk ze met olie en bestrooi ze licht met zout en peper. Bak de koolraap in circa 15 minuten zacht en licht goudbruin in het midden van de oven. Bestrooi met edelgist.
2. Kook de belugalinzen volgens de verpakking of gebruik voorgekookte linzen.
3. Mix de ingrediënten voor de doperwtenpesto. Breng op smaak met zout en peper.
4. Schep de pesto op de koolraap en de belugalinzen. Garneer met pompoenpitten en verse munt. Serveer op de bakplaat.