Gebakken rijst met eieren, worst & bacon

Intro

Als alles in het leven zo makkelijk is als dit recept voor gebakken rijst met worst, bacon en brood dan werd een easypeasy eitje. Bovendien heb je weinig afwas, want alles maak je in één pan. Net als de andere 119 gloednieuwe recepten uit Jamie’s boek EEN, waarvoor Jamie zich op bekende gerechten en populaire ingrediënten focuste. Allemaal bekeken door een eenpansbril. Let’s go, vanavond: gebakken rijst met eieren, worst, bacon en brood – nu al zin in.

Ingrediënten

VOOR 2 | TOTAAL 15 MINUTEN

Bereiding

1. Zet een koekenpan van 30 cm met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur en knijp het worstvlees uit de velletjes in de pan.

2. Hak de bacon grof en voeg toe. Roer regelmatig tot ze goudbruin zijn en maak het worstvlees rul met je lepel.

3. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in stukjes van 1 cm en doe ze met de HP-saus bij het vlees. Meng de boel 2 minuten op het vuur en doe de rijst erbij.

4. Blijf nog 2 minuten regelmatig roeren en schuif de rijst naar een kant van de pan. Schep de chilisaus in de pan, breek de eieren erop, leg een deksel op de pan en bak de eieren naar wens terwijl je de broodjes roostert.

5. Breng de eieren op smaak met een snufje zwarte peper, snijd het brood in soldaatjes en zet midden op tafel. Heerlijk fout – mazzelaars.

GA VEGA

Gebruik in plaats van de worst en bacon gewoon gesneden of verkruimelde vegaworst en wat gehakte champignons, en bak ze in een scheutje olijfolie.

Energie: 555 kcal; 21,4 g vet; 6,1 g verz. vet; 25,1 g eiwit; 67,8 g koolhyd.; 5,6 g suiker; 2 g zout; 0,7 g vezels
ONE by Jamie Oliver is published by Penguin Michael Joseph © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE). Photography: © Richard Clatworthy, 2022