VOOR 2 | TOTAAL 15 MINUTEN
1. Zet een koekenpan van 30 cm met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur en knijp het worstvlees uit de velletjes in de pan.
2. Hak de bacon grof en voeg toe. Roer regelmatig tot ze goudbruin zijn en maak het worstvlees rul met je lepel.
3. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in stukjes van 1 cm en doe ze met de HP-saus bij het vlees. Meng de boel 2 minuten op het vuur en doe de rijst erbij.
4. Blijf nog 2 minuten regelmatig roeren en schuif de rijst naar een kant van de pan. Schep de chilisaus in de pan, breek de eieren erop, leg een deksel op de pan en bak de eieren naar wens terwijl je de broodjes roostert.
5. Breng de eieren op smaak met een snufje zwarte peper, snijd het brood in soldaatjes en zet midden op tafel. Heerlijk fout – mazzelaars.
GA VEGA
Gebruik in plaats van de worst en bacon gewoon gesneden of verkruimelde vegaworst en wat gehakte champignons, en bak ze in een scheutje olijfolie.
Energie: 555 kcal; 21,4 g vet; 6,1 g verz. vet; 25,1 g eiwit; 67,8 g koolhyd.; 5,6 g suiker; 2 g zout; 0,7 g vezels
ONE by Jamie Oliver is published by Penguin Michael Joseph © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE). Photography: © Richard Clatworthy, 2022