Gebakken bloemkool met kikkererwten

Intro

Gezond én lekker eten: gevierd actrice en Oscar-winnares Gwyneth Paltrow laat zien dat dat helemaal niet moeilijk is. In haar kookboek (H)eerlijk deelt ze heerlijke en verrassende recepten die geweldig smaken en toch allemaal vetvrij, suikervrij en (bijna allemaal) glutenvrij zijn. Ook dit bijgerecht met bloemkool en kikkererwten komt uit dat boek.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten en bloemkool in een grote braadpan met 3 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zout. Bak ze, onder nu en dan roeren, ongeveer 45 minuten tot alles mooi bruin en de bloemkool vrij zacht is.

2. Klop intussen de 2 soorten mosterd, de azijn en 4 eetlepels olijfolie met een flinke snuf zout en versgemalen zwarte peper door elkaar. Hussel de mosterddressing en de peterselie door de nog warme groenten. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Dit recept komt uit het kookboek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow en Julia Turshen, vol lekkere en gemakkelijke recepten om er goed uit te zien en je geweldig te voelen (€ 10, Kosmos Uitgevers).