Een lekker sticky gerecht van aubergine in een heerlijke honingsaus
1. Doe de aubergineblokjes in een zeef die je op een kom hebt gezet. Bestrooi de aubergineblokjes met ruim zout en laat ze zo 15 min. staan. Giet vrijgekomen vocht weg en wrijf de blokjes droog.
2. Klop het ei los in een grote kom en meng de aubergineblokjes erdoor zodat alle blokjes goed met ei bedekt zijn.
3. Strooi de bloem over de aubergine en schud goed zodat alle blokjes met bloem bedekt zijn.
4. Verhit de olie in een wok en bak de aubergineblokjes goudbruin. Haal de blokjes uit de pan en zet even apart.
5. Doe de honing, tomatenketchup, sojasaus en sesamolie in de pan en verhit al roerend tot een saus. Voeg de blokjes aubergine toe en schep door elkaar. Garneer met het sesamzaad.
Dit recept komt uit Vega Blauw – Uitgeverij Terra
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.