Deze traditionele Spaanse soep wordt altijd koud opgediend en is een heerlijk verfrissende maaltijd als het warm weer is. Of schenk de soep in kleine glaasjes, leg er een garnaal op en je hebt een zomers feesthapje.
1. Doe de tomaten, ui, knoflook, paprika, olijfolie en azijn in een blender en pulseer tot alles goed gemengd is. Roer de komkommer erdoor, breng op smaak met zeezout en peper en zet minstens een uur in de koelkast.
2. Schenk in glazen, bestrooi met peterselie en dien op.
Tip: deze soep is ook een prima basis voor een zeevruchtensaus of een eenvoudig visstoofpotje
Dit recept komt uit het boek ‘Het snelle paleo-kookboek’ van Daniel Green (€18,99, Kosmos Uitgevers).
Voor 4 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.