Garlic & cheese rolls

Garlic & cheese rolls

Deze broodjes met knoflook en vegan kaas kosten misschien wat extra tijd om te maken, maar ze zijn het meer dan waard. De rolls smaken zo goed, dat je de hele batch op wilt eten zodra de broodjes uit de oven komen. Perfect voor bij het diner of een brunch met vrienden.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed de ovenschaal met bakpapier.

2. Meng de sojadrink, suiker en gist in een grote kom. Laat 5 minuten staan  tot de gist geactiveerd is en belletjes vormt.

3. Voeg de olijfolie toe en meng. Voeg het zout en de bloem in gedeeltes toe.  Kneed het deeg circa 15 minuten. Doe het deeg in een schone kom en  bedek met een vochtige theedoek. Laat het deeg 45 minuten rijzen op een  warme, tochtvrije plek.

4. Terwijl het deeg rijst, meng je in een kom de knoflook, 1 theelepel zout,  peterselie en het basilicum met de vegan boter of margarine.

5. Strooi wat bloem op het keukenblad en rol het deeg uit. Maak een rechthoek die iets minder dan 1 centimeter dik is.

6. Bestrijk de deegplak met de knoflookboter, bestrooi met de geraspte kaas.  Laat aan de onderkant 5 centimeter van het deeg onbedekt. Rol het deeg  van boven naar beneden op tot een lange cilinder.

7. Snijd deze in tien stukken. Leg de plakken naast elkaar in de ovenschaal.  Dek af met een vochtige theedoek. Laat 45 minuten rijzen.

8. Bestrijk de bovenkant van de gerezen broodjes met een beetje olijfolie  voordat je ze in de oven zet. Bak 25 minuten of tot de bovenkant mooi  goudbruin is.

9. Laat de broodjes afkoelen en garneer met peterselie of basilicum en blauwe knoflookmayonaise.

TIP! Voeg tegelijk met de geraspte kaas een beetje tomatensaus en oregano toe voor pizza-achtige broodjes.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met de kleurrijke recepten van Vegan soul food. Je kunt het hele weekmenu gratis downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 10 broodjes. Bereidingstijd 2 uur. Nodig: ovenschaal van circa 40×27 cm

  • 350 ml sojadrink, lauw
  • 1 el rietsuiker
  • 1 pakje gist à 7 g
  • 5 el olijfolie
  • ½ tl zout + 1 tl voor de knoflookboter
  • 570 g bloem + extra om te bestuiven
  • 7 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 20 g peterselie, fijngehakt
  • 15 g basilicum, fijngehakt
  • 3 el vegan boter of margarine, gesmolten
  • 150 g vegan geraspte kaas

Lekker met

  • peterselie of basilicum, grof gehakt
  • blauwe knoflookmayonaise

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief