Gadogado met crispy tofu

Intro

Vanaf deze week ligt het nieuwe kookboek Rebels lekker! in de boekhandel. Hier laten we vast een voorproefje zien van de heerlijke vegan recepten die in het boek staan. Niki laat zien dat vegan eten helemaal niet saai is én lekker rebels kan. Waarom geen romige curry of een tosti met pindakaas en gekaramelliseerde banaan als ontbijt? Dit Indonesische groentegerecht, gadogado, maak je af met superkrokante tofu en verrukkelijke pindasaus.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de dressing

Voor de pindasaus

Voor erover

 

Bereiding

1. Klop alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom door elkaar. Roer de blokjes tofu erdoor. Laat ten minste 30 minuten maar liever een paar uur marineren.

2. Maak de pindasaus. Doe alle ingrediënten in een afsluitbare pot. Draai het deksel erop en schud goed.

3. Giet de olijfolie in een grote koekenpan of wok en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de bosuitjes en wortels toe en roerbak ze circa 5 minuten. Voeg de knoflook en gember toe. Roerbak alles enkele minuten. Doe er 2 eetlepels pindasaus bij, gevolgd door de sperziebonen, bimi, champignons en bloemkool. Roerbak alles nog 5 minuten. Zet opzij.

4. Verhit de raapzaadolie in een andere koekenpan. Bak de gemarineerde tofu enkele minuten tot de blokjes rondom bruin en krokant zijn. Leg op een bord.

5. Verdeel de groenten en tofu over vier kommen. Besprenkel met resterende dressing en bestrooi met geroosterde pinda’s, verse koriander en chilivlokken. Geef de pindasaus er apart bij.