Gado-gado met tempeh

Intro

We hebben al heel wat gado-gado’s voorbij zien komen, maar nog niet eentje zoals deze. Een vega variant met de smaken die je doen hunkeren naar iedere week een maaltje zoals dit. Stop dit gado-gadogerecht met tempeh maar in je vaste kookrepertoire, want deze zorgt bij het hele gezin voor een grote glimlach.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Extra nodig

Bereiding

1. Snijd de tempeh in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter. Leg ze in een diep bord en schenk de 2 eetlepels ABC Sweet Soy Sauce Laat 15 minuten marineren.

2. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in gezouten water in 6-8 minuten beetgaar. Giet ze af en meng de sambal erdoor.

3. Borstel de krieltjes schoon met wat koud water, dep ze droog met een schone theedoek en snijd ze doormidden. Vul een pan met de krieltjes, wat zout en net genoeg water tot de krieltjes onderstaan. Breng aan de kook en kook de krieltjes in 8-9 minuten gaar. Giet ze af, doe ze terug in de pan en laat ze in de pan met deksel droogstomen.

4. Kook de eieren in 7-8 minuten hard. Spoel ze af onder koud water en laat ze in verder afkoelen in koud water.

5. Maak de komkommer schoon en snijd in halve plakjes. Hak de bosui in dunne ringetjes en de pinda’s fijn.

6. Verhit de(zonnebloem)olie in een wokpan en wok de tempehblokjes in 2-3 minuten rondom bruin.

7. Warm de pindasaus op in een steelpan. Roer de tamarindepasta, 50 milliliter water en de 3 theelepels ABC Sweet Soy Sauce door de pindasaus. Meng goed.

8. Leg de boontjes, krieltjes en tempehblokjes op de borden, verdeel de julienne wortel, taugé en komkommerplakjes erover en bestrooi met de bosui en fijngehakte pinda’s. Pel de eieren en snijd ze in parten. Serveer de kroepoek en pindasaus erbij.

ABC zoete sojasaus (ketjap manis)

Deze zoete sojasaus (ketjap manis) is een veelgebruikt ingrediënt in vlees-, gevogelte-, vis-, groente- en tofumarinades.