Gado gado met ei en pindasaus

Gado gado met ei en pindasaus

Toen ik in Indonesië was, at ik de lekkerste gado gado ooit. Deze is natuurlijk niet zó lekker als daar, maar hij komt heel erg in de buurt. Taugé is een kiemgroente. Hierdoor bevat het extra veel vezels en vitaminen die je immuunsysteem versterken.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC .

2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Kook de sperziebonen in 3 minuten gaar. Giet af.

4. Kook de eieren 4 minuten, laat ze schrikken, pel ze en snijd doormidden.

5. Doe de pindakaas, melk en sambal in een steelpan en verwarm al roerend. Roer tot een saus. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout.

6. Zet een koekenpan op het vuur en rooster de kikkererwten 10 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Schud regelmatig om.

7. Schil de winterpeen en schaaf met een kaasschaaf in dunne linten.

8. Verdeel de rijst, sperziebonen, taugé, winterpeen en kikkererwten over twee borden. Garneer met de eieren en de satésaus en bestrooi met de gezouten pinda’s.

Tip! Ook lekker met stukjes kip.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met 7 recepten voor meer energie en balans uit Charlie’s Kitchen. Het hele gratis weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 2 personen. Vegetarisch.

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 200 g sperziebonen (diepvries)
  • 2 eieren
  • 2 volle el pindakaas
  • 125 ml halfvolle melk
  • 1 tl sambal oelek
  • peper en zout
  • 200 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 winterpenen
  • 50 g taugé
  • 20 g gezouten pinda’s

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief