Fusilli met olijven en tomaten

Ingrediënten

4 personen

• 400 g kleine trostomaatjes

• 100 g taggiasca-olijven, ontpit

• ½ rode ui, in dunne plakjes

• 100 ml extra vergine olijfolie, plus iets extra voor de laatste hand

• zout en versgemalen zwarte peper

• 350 g fusilli

• handje verse basilicumblaadjes

Bereiding

Deze heerlijke zomerpasta met tomaten, olijven en uit eet je bij de BBQ, in het park of gewoon lekker thuis aan tafel. Serveer met een stukje vlees of vis en een groene salade. 

1 Meng de tomaten, olijven, ui, olijfolie en wat zout en peper in een grote kom. Dek het mengsel af en houd het apart.

2 Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de fusilli al dente gaar (volg de aanwijzingen op de verpakking). Laat ze uitlekken en doe ze bij de tomaten. Roer goed.

3 Bestrooi alles met basilicum en zet het direct op tafel of geef het koud als een pastasalade. Doe er vlak voor het opdienen een scheutje olijfolie bij.