4 personen
• 200 g bimi, steeltjes in dunne plakjes
• extra vergine olijfolie
• 6 eieren
• 1 klein bosje bladpeterselie, blaadjes apart, steeltjes fijngesneden
• 50 g stilton, verkruimeld
• 1 flinke el (5 g) versgeraspte parmezaan
• klont roomboter
• olijfolie
Salade
• 25 g pijnboompitten
• klein bosje bladpeterselie
• extra vergine olijfolie
• 1 citroen
Deze frittata wordt super smaakvol door de bimi, peterselie, stilton en parmezaan. Serveer met een groene salade. Een gezond feestje op je bord!
1 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Blancheer de bimisteeltjes in water met wat zout en laat ze dan uitlekken. Schep ze samen met de roosjes door wat extra vergine olijfolie en gril ze 8–10 minuten op hoog vuur, tot ze geschroeid en bijna gaar zijn. Doe ze in een kom en laat ze afkoelen; hussel ze dan door elkaar in nog wat olie.
2 Kluts de eieren in een kom, voeg zout en peper toe en roer de peterseliesteeltjes, beide kaassoorten en bimi erdoor.
3 Smelt de boter met een flinke scheut olijfolie in een ovenvaste pan (doorsnede 20 cm) op middelhoog vuur. Schenk het eiermengsel erin en bak het 2–3 minuten, of tot het begint te stollen; blijf roeren.
4 Zet de pan in de oven. Na 8–10 minuten is de frittata lichtjes gerezen, mooi goudgeel en helemaal gestold.
5 Rooster voor de salade de pijnboompitten in een kleine pan op middelhoog vuur. Doe de peterselieblaadjes in een kom, voeg de pijnboompitten, een scheutje olijfolie en een beetje citroensap toe. Hussel dit alles door elkaar en serveer de salade met de frittata.
Per portie 380 kcal, 33,2 g vet (9,6 g verzadigd), 16,9 g eiwit,2,1 g koolhydraten, 1,5g suikers