Voor 4 porties
60 minuten
*Kun je geen jackfruit vinden in de supermarkt? Gebruik dan 2 bakjes oesterzwammen (300 g) en volg verder het recept zoals hierboven beschreven.
1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de sjalotten en de knoflook tot de sjalotten glazig zijn.
2. Voeg na enkele minuten de winterpeen en courgette toe. Bak drie minuten mee.
3. Scheur met je vingers de jackfruit boven de pan in kleine stukjes, zodat het op draadjesvlees lijkt.
4. Voeg de balsamicoazijn toe en laat die drie minuten inkoken.
5. Voeg de groentebouillon, laurierblaadjes, kruidnagels, kaneelstokjes en verse kruiden toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 30 minuten op laag vuur stoven.
6. Haal na 30 minuten de laurierblaadjes, kruidnagels, kaneelstokjes en verse kruiden uit de pan.
7. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de stoofpot nog eens 30 minuten op een heel laag vuurtje stoven.
8. Verwarm de oven voor en bak de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze goudbruin zijn.
9. Serveer de stoof met de frietjes en eventueel met wat extra groenten, zoals plakjes rode biet of rodekool.