Freekehsalade op Mexicaanse wijze

Freekehsalade op Mexicaanse wijze

Mexico, Mexicoooo… We zijn helemaal in Zuid-Amerikaanse sferen met deze freekehsalade op Mexicaanse wijze. Vervang voor een nog sneller recept de verse maiskorrels door mais uit blik. Laat de korrels uitlekken en voeg ze aan de salade toe. Ben je vegan? Laat voor een plantaardige versie van deze freekehsalade de feta weg.

Bereiding

1. Mix voor de dressing de koriander, jalapeños en het sap van 1 limoen in een kleine blender glad.

2. Doe de ui en het sap van de andere limoen in een kommetje. Voeg wat zout toe en meng alles met je handen.

3. Doe de gekookte freekeh in een grote slakom, schenk de korianderdressing erover, voeg de stukjes kerstomaat en de losgesneden maiskorrels toe. Hussel de rest van de ingrediënten erdoor en serveer.

Tip: Vervang voor een nog sneller recept de verse maiskorrels door mais uit blik. Laat de korrels uitlekken en voeg ze aan de salade toe. Laat voor een vegan versie de feta weg.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 100% Volkoren. Klik op onderstaande afbeelding voor het volledige weekmenu.

Voor 4 personen. Voorbereiden: 15 min.

  • ½ bosje koriander
  • 2 el ingelegde jalapeños
  • sap van 2 limoenen
  • 1 rode ui, in kleine blokjes
  • zout
  • 200 g gebroken freekeh, gekookt
  • 200 g kerstomaatjes, in stukjes
  • 2 rauwe maiskolven, de korrels
  • 1 el geroosterd komijnzaad
  • 1 avocado, in plakken
  • 100 g feta

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief