Voor 2 glazen. Bereiding 15 minuten.
Topping
1. Maak eerst de notenchocoladerandjes op de glazen: laat de chocolade au bain-marie smelten en doop 2 glazen in de gesmolten chocolade. Laat het uitdruipen, iets afkoelen en bestrooi dan met de hazelnoten. Doop een theelepel in de gesmolten chocolade en bedruip de binnenkant van de glazen ermee tot je een mooi patroon hebt (zoals op de foto). Laat afkoelen.
2. Doe de ingrediënten voor de shake in een krachtige blender en pureer tot een glad geheel. Misschien moet je het mengsel wat aanduwen of wat extra vloeistof toevoegen – het moet in elk geval een dikke shake worden die een beetje op ijs lijkt. Proef en pas de smaak eventueel aan. Schep het mengsel in de glazen en maak af met de opgeklopte room, blauwe bessen, wat cacao en een theelepel vloeibare pindakaas. Besprenkel met de rest van de gesmolten chocolade en bestrooi met de rest van de hazelnoten. Dien op met een dik rietje en een lepel.
Helpende handjes: we vertellen onze kinderen nooit dat er bloemkool in deze shake zit, dus misschien kun je het blenden in dit geval beter zelf doen. Waar ze wél mee kunnen helpen, is de topping: ze kunnen de chocolade laten smelten en die over de shakes sprenkelen, de room toevoegen en alles eroverheen strooien.
Opmerking: als je bloemkool of broccoli uit de vriezer koopt, zorg dan dat de groente voorgekookt of gestoomd is, dan kun je het direct uit de vriezer toevoegen aan de blender. Als je zelf groentes invriest, stoom ze dan eerst, zodat ze eenvoudiger te pureren en verteren zijn.
Tip: door veel bevroren ingrediënten te gebruiken, krijgt de shake een ijsachtige consistentie. Daarvoor heb je een krachtige blender nodig. Als je een gewone blender hebt, kun je de bevroren bananen en avocado vervangen door gewone.
Speciaal voor jou maakten we een gratis weekmenu van The Little Green Kitchen. Klik op de banner en download het nu.