Frangipanetaart met frambozenjam

Intro

Ben je in voor iets fantastisch lekkers? Als je eenmaal een keer deze frangipanetaart hebt gemaakt, dan weten we een ding bijna zeker: dat was de eerste, maar zeker niet de laatste keer. Het is een niet heel erg ingewikkeld recept, maar zo, zó goddelijk goed.

Ingrediënten

Voor 9-12 stukken.
Frangipane

Verder nodig

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een vierkante bakvorm van 20 bij 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier*.

2. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Druk deze goed in alle hoeken. Bestrijk het deeg op de bodem met de frambozenjam.

3. Doe alle ingrediënten voor de frangipane in een kom en mix deze met een garde of handmixer met gardes tot een gladde massa. Verdeel de frangipane over de frambozenjam en strijk deze glad. Bestrooi de frangipane met het amandelschaafsel.

4. Bak de taart in 30­-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart na het bakken 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal hem daarna met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker.

*Neem een vierkant stuk bakpapier en plaats dit op de bodemplaat. Doe hier de springvorm omheen en klik deze vast. Vet de zijkant van de vorm in met boter.

Credits fotografie: Saskia Lelieveld