Frambozen tiramisu met pistachenoten

Frambozen tiramisu met pistachenoten

Tiramisu maar dan net even anders. Lange vingers met Amaretto en verse frambozen met een superzacht mascarponemengsel. Klinkt dat niet goddelijk? Je mag iemand uitnodigen, maar je kunt de hele batch natuurlijk ook zelf opeten…

Bereiding



1. Houd 5 frambozen apart en prak de rest grof met 20 g van de suiker.

2. Verdeel de lange vingers over twee schaaltjes, schenk de amaretto erover en schep de geprakte frambozen erop. Zet 30 minuten in de koelkast.

3. Klop met een elektrische mixer de eierdooiers los. Voeg 15 g suiker toe en mix tot het mengsel licht van kleur is. Roer de mascarpone erdoorheen.

4. Neem een andere schaal en klop het eiwit stijf, samen met de laatste 15 g suiker, tot het in zachte pieken omhoog staat.

5. Vouw het mascarponemengsel er voorzichtig door en schep het over de frambozen. Zet 30 minuten in de koelkast. Maak voor het opdienen af met koekkruimels, frambozen en pistachenoten.

 

Voor 2 personen, bereiding 1 uur en 15 minuten.

  • 125 g verse frambozen gehalveerd
  • 50 g fijne suiker
  • 8 lange vingers, in vieren
  • 15 ml amarettolikeur
  • 150 g mascarpone
  • 1 ei, gescheiden, plus 1 eierdooier
  • 50 g pistachenoten, grofgehakt
  • 2 zandkoekjes, verkruimeld


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten