Flank steak pinwheels

Intro

Pinwheels is de amerikaanse naam voor allerlei opgerolde hapjes, zoals wraprolletjes. Nu hou jij ook wel van een hapje maar met een gevulde wrap hoeven we bij jou natuurlijk niet aan te komen. Jij zet je tanden liever in wat stevigers. No worries, we got your back. Door de wrap te vervangen door een plat uitgesneden flank steak en deze met Italiaanse flavors te vullen, zul jij heel wat meer smaakplezier beleven aan je pinwheels.

Ingrediënten

Voor 8 personen, voorbereiding 1 uur, bereiding 15 minuten.

Benodigdheden:

Bereiding

1. Blancheer de spinazie kort in kokend water en laat hem direct afkoelen in koud water. Laat hem goed uitlekken en knijp dan zo veel mogelijk vocht uit de spinazie.

2. Leg de bavette plat op een werkblad. Snijd hem met een dun, scherp mes over de gehele lengte in zodat je hem kunt openvouwen en je een grote platte lap vlees hebt die je kunt beleggen en daarna oprollen. Kruid het vlees met zout en versgemalen zwarte peper. Verdeel vervolgens de parmaham, coppa, provolone, mozzarella, zongedroogde tomaat, het basilicum en de uitgeknepen spinazie erover. Druk stevig aan en rol voorzichtig op. Knoop de rol met slagerstouw op acht plaatsen vast, zoals een rollade. Steek kruislings de spiesen langs elk touwtje door het vlees. Snijd de rollade nu tussen de touwtjes door in acht dikke plakken die door het touwtje en de spiesen bij elkaar gehouden worden.

3. Bereid op een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.

4. Kruid de pinwheels met zout en versgemalen zwarte peper en gril ze kort op de hete BBQ tot de kaas zacht is en het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van circa 54 °C.

5. Serveer de pinwheels met de geroosterde paprika-aioli en sidedishes naar keuze.